Lohkare kivimuurit

Patentoitu Stonelement-Lohkare on saatavilla ainoastaan suomalaisen Stonelement Oy:n kivielementteinä.

Lohkare-kiviaidassa ja -muurissa kiviverhous on yleensä yhdellä puolella, jolloin toisella puolella voi olla betonipinta, rappaus/hiertopinnoite tai kuvioitu/maalattu betonipinta tai väribetonipinta. Haluttaessa Lohkare-kiviaita voidaan verhoilla luonnonkivellä molemmin puolin. Tällöin yhdellä puolella voi olla Lohkare-verhous ja toisella puolella Stonewall- tai Slate-verhous tai sahattu vuolukivi. Mikäli Lohkare-verhous halutaan elementin molemmille puolille, se on mahdollista toteuttaa Lohkare twin -kiviaidan avulla, jossa kaksi elementtiä asennetaan vastakkain.

Pengerrykset ja maanpaineseinät ovat edullisia, koska kiviverhous voidaan toteuttaa näkyvälle puolelle, ja maan alle jäävä puoli voidaan jättää pinnoittamatta. Kivikori muistuttaa Stonelement-Lohkare kivielementtiä, mutta kivikorin sinkitty teräsverkko ei ole tarpeellinen Stonelement-Lohkare kivimuurissa tai kiviaidassa.

Ainutlaatuinen patentoitu valmistustapa mahdollistaa aidon käsityönä viimeistellyn kivimuurin toteutuksen edullisesti ja laadukkaasti. Erilaiset tukimuuriratkaisut onnistuvat helposti Stonelement-Lohkare kivimuureilla innovatiivisen L-elementtirakenteen ansiosta. Stonelement-Lohkare ei tarvitse erillistä työmaalla valettavaa anturaa, vaan antura tulee L-elementtirakenteessa kivimuurin mukana.

Lohkare-kivielementeissä on korkealaatuinen kivirakenne. Valmistus valvotuissa olosuhteissa takaa kivielementin laadun tasaisuuden.

”Helsingin vanhassa Munkkiniemessä uusittiin vuonna 1935 luonnonkivistä muurattu tontin tukimuuri, joka 85 vuotta palveltuaan oli ruvennut pahasti kallistumaan. Kuultuamme Stonelement Oy:n menetelmästä päätimme tilata tällä uudella tavalla rakennetun tukimuurin. Perustus tehtiin huolellisesti samoin kuin tehtäisiin paikalla muurattaessa. Kivielementit tuotiin valmiina paikalle. Ne istuivat sijoilleen hyvin tarkasta mittauksesta ja suunnittelusta johtuen. Huolellisella suunnittelulla ja työllä pystyttiin säästämään aivan muurin kyljessä kasvanut vanha komea mänty. Lopputulos on ryhdikäs ja silmää tyydyttävä sekä kiinteistön vanhaan ympäristöön sulautuva ratkaisu.” Ruth Rosenlöf, As-Oy Munkkirinne, Rantapolku 15

 

Stonelement-Lohkare detalji SE 121

SE-121-stonelement-lohkare-detalji

Lataa tästä Stonelement-Lohkare detalji SE121

 

Stonelement-Lohkare kivimuuri on aitoa suomalaista kiveä. Elementtinä luonnonkivestä muuratun kiviaidan hiilijalanjälki on pieni ja käyttöikä on pitkä. Kiviaita ja kivimuuri voidaan tehdä samanvärisestä tai monivärisestä luonnonkivestä.

Kivimuurin korkeus ja pituus voidaan toteuttaa kohteen vaatimuksien mukaan, tarvittaessa mittatilaustyönä avaimet käteen -periaatteella.

Stonelement-Lohkare luonnonkivielementit viimeistellään Pirkanmaan Kivielementtitehtaassa käsityönä ennen lähetystä rakennuskohteeseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Stonelement-Lohkare kivimuurit ja kiviaidat

Lohkare on nimensä mukaisesti suomalaisella lohkarekivellä verhoiltu, käsityönä viimeistelty kivielementti. Stonelement-Lohkare ei sisällä kivikori-muureille ominaista teräsverkkoa. Stonelement Lohkare on kivikoriin verrattuna luonnonmukainen ja kivikoria nopeampi vaihtoehto. Kivikori kivimuuriin kivet ladotaan hitaasti yksitellen työmaalla. Stonelement-Lohkare on valmis kivimuurielementti, joka toimitetaan nosturiautolla työmaalle ja asennetaan muutamassa tunnissa paikalleen. Lopputulos on aina suomalaisen kokeneen kivirakentajan kädenjälkeä.

OMINAISUUDET

 • Luonnonkiven värisävy musta, tumma harmaa, valkoinen, punainen tai ruskea
 • Suunnittelussa on huomioitu pohjoismaiden sääolosuhteet; säänkestävyys ja pakkasenkestävyys
 • Erikoisrasitusluokat (esim. merivesi) suunnitellaan lisätilauksesta
 • Valmis tuote on helppoa kuljettaa myös haastaviin kohteisiin, esimerkiksi saaret ja rannikkoalueet, tunturit

MATERIAALIT

Suomalainen luonnonkivi ja suomalainen teräsbetoni. Ulkokohteissa raudoitus on tarvittaessa ruostumatonta terästä. Elementtien saumat toteutetaan innovatiivisesti siten, että suuretkin elementtirakenteet on mahdollista toteuttaa yhtenäisenä huippulaadukkaana kokonaisuutena.

STONELEMENT-LOHKARE -ELEMENTIN YLEISIMMÄT TOIMITUSMITAT

 • Korkeus 200–4000 mm (vaakasaumat eivät jää näkyviin, joten samaa tuotetta voidaan käyttää myös korkeiden seinien verhoiluun)
 • Leveys 500–4200 mm (elementtimuurin maksimipituudelle ei ole ylärajaa, kiviverhous on mahdollista toteuttaa yhtenäisenä ilman saumoja)
 • Vahvuus 140–200 mm
 • Kivimuurin maksimivahvuus jopa 500–2400 mm, Stonelement kivielementti-kivikannen avulla

Stonelement® pinnoitevaihtoehdot

Sarvivälke-kiillegneissi
Diabaasi harmaa
Punainen graniittilohkare

 

Muita pinnoitevaihtoehtoja:

 • Maasälpä
 • Kalkkikivi
 • Kiuaskivi
 • Seulanpääkivi

Pinnoitteeksi voidaan valita lähes mikä tahansa luonnonkivi suunnittelijan ja asiakkaan vaatimuksien mukaisesti!

Mittatilaustöinä toteutetut kivirakenteet valmistetaan joko arkkitehtisuunnitelman mukaan tai Stonelementin kokonaispalveluna, joka sisältää rakennuskohteen kokonaissuunnittelun.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

AA-logo Lowest credit risk

Ota yhteyttä

äLä KIRJOITA TäHäN MITääN

DETALJIKIRJASTO

Tilaa ilmainen detaljikirjasto. 
Tilaus on maksuton.

Siirry tilaus lomakkeelle